info@vilamu.com 973 47 30 61

Marbres

El Marbre és una de les pedres més utilitzades en el món de la construcció al llarg de la història. És una roca calcària metamòrfica que té un gra molt fi, però de gran densitat i duresa. Acostuma a ser molt vetejat i brillant.

El material es compon d’un 90% de carbonat càlcic i diferents impureses que li donen varietat en el color.

És un element relativament fràgil, sensible a àcids com vinagre o llimona, grasses, segons quin producte de neteja i gotes constant i repetitives d’aigua al mateix lloc. És un material on es pot ratlla i tacar amb certa facilitat. Necessari prendre mesures preventives. És un material molt decoratiu i sobretot elegant, però no és apta per tots els ambients.

Els seus gruixos son 20mm i 30mm.

Es pot trobar en diferents acabats: Tallat de serra (tal com surt de cantera); Tosquejat (acabat llis, però tractat perquè quedi matisat); Polit (acabat llis, polit i brillant); Buixardat (es buixarda donant una textura aspra i una rugositat uniforme); Flamejat (s’aplica una font brusca de calor que donen al material una textura una mica rugosa i deixant-la molt vistosa i no uniforme).

S’utilitza molt en façanes, escales, socolades, pilars, làpides, complements de bany com taulells o a la dutxa o en taulells de cuina. El marbre blanc és el més comú i com més blanc, més preuat.