info@vilamu.com 973 47 30 61

Història

Els nostres inicis es situen al 1928, on Seldoni Vilamú juntament amb tres socis més, van crear una empresa de paviment hidràulic, material conegut també popularment com a Mosaic. En els seus inicis, el nom comercial de l'empresa es va dir: la Moderna.

Amb la mort de Seldoni Vilamú, el seu fill Ramon Vilamú, un jove emprenedor, va continuar l'empresa donant-li un caire més renovat i competent, arribant a ser de les empreses pioneres del sector. La qualitat i disseny del nostre mosaic feien distintiu el segell del nostre material a nivell de tot Catalunya. L'empresa, durant els anys 50 i 60 produïa molt i invertia en maquinària i innovacions a un ritme molt gran. Hi treballaven unes 40 persones, majoritàriament gent de Torà.

Més endavant, amb l'arribada al mercat del terratzo, a mitjans dels anys 60, es va produir un retrocés en el sector del mosaic i es va optar per invertir en una nova nau per fabricar terratzo i escales de granit artificial entre altres variants d'aquests materials. Degut al canvi de tendència al mercat, i la seva integració de materials on no es necessitava tanta mà d'obra, l'empresa es va trobar lluitant contra una greu crisis i decideix re-invertir altra vegada en Materials per a la Construcció i incorpora com a novetat el Taller de Marbre. Aquests canvis es materialitzen a la història l'any 1972, quan es van inaugurar les naus on actualment es situa l'empresa, i passa a tenir una exposició capdavantera i avantguardista en el món de la construcció marcant fets diferencials que porten a una expansió reeixida i a ser un referent per posteriors tendències.  Aquestes instal·lacions, amb el pas dels anys, s'han anat actualitzant i climatitzant al que cada època ha anat demanant fins a data d'avui.

En aquest moment, els successors familiars juntament amb grans col·laboradors, seguim portant les idees més innovadores, modernes, servicials i competents amb l'esperit de servir de la millor manera a la nostra clientela més diversa.